Μαντινείας 56, 54248 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τηλ. 2310859790
amea
logo-icon
Κοντά σας αν χρειαστεί όλο το 24ωρο

Εξοπλισμός εντοπισμού διαρροών ύδρευσηςΤα δίκτυα ύδρευσης, είτε είναι παλιά είτε καινούργια, συχνά παρουσιάζουν προβλήματα διαρροής νερού με αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες πολύτιμου πόσιμου νερού. Χρησιμοποιώντας όμως τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια συντονισμένη και αποτελεσματική έρευνα ανίχνευσης διαρροών με μικρό κόστος.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ:

Ανάλυση συχνοτήτων (Ακρόαση). Η τεχνική ανάλυση συχνοτήτων εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι το νερό που εξέρχεται από την διαρροή παράγει έναν θόρυβο. Αυτός ο θόρυβος εξαπλώνετε στο έδαφος και ανιχνεύεται από πολύ ευαίσθητα μικρόφωνα εντοπίζοντας έτσι το σημείο διαρροής.

Συσκευή συσχέτισης. Με την μέθοδο της συσχέτισης όπως και με την μέθοδο της ακρόασης επεξεργάζεται ο θόρυβος της διαρροής από την συσκευή συσχέτισης. Σε αυτή την μέθοδο τοποθετούνται δύο υψηλής ευαισθησίας πομποί σε σημεία πρόσβασης του αγωγού (έμπροσθεν και όπισθεν της διαρροής). Ο ήχος της διαρροής μεταφέρεται με ταχύτητα που εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του αγωγού στους πομπούς και από εκεί στην συσκευή συσχέτισης. Η διαφορά του χρόνου άφιξης του σήματος στον συσχετιστή από τους δύο πομπούς προσδιορίζει κατόπιν επεξεργασίας προσδιορίζει το σημείο διαρροής στον αγωγό.Η ακριβής διάγνωση της θέσης διαρροής μπορεί να επιτευχθεί με την συσκευή συσχέτισης, όταν είναι γνωστά τα χαρακτηριστικά του αγωγού όπως η πορεία, η διάμετρος, το πάχος, το υλικό, η εσωτερική επίστρωση και ότι άλλο είναι γνωστό.Σε περίπτωση που αυτός ο τρόπος δεν λειτουργήσει σημαίνει ότι η διαρροή είναι πολύ μικρή η είναι εκτός των ορίων που τοποθετήθηκαν οι πομποί.

Μέθοδος ελέγχου με αέριο. Στην μέθοδο της ανίχνευσης με αέριο, πρώτα εκκενώνεται ο αγωγός από τα νερά και κατόπιν πληρούται με συγκεκριμένο μίγμα αερίου υδρογόνου – αζώτου που είναι φιλικό προς το περιβάλλων και τον άνθρωπο. Στην συνέχεια η επιφάνεια του χώρου ανιχνεύεται με ειδικό ανιχνευτή αερίων ο οποίος εντοπίζει την ακριβή θέση της διαρροής.

Εντοπισμός της πορείας του αγωγο. Σε περίπτωση που η πορεία του αγωγού δεν είναι γνωστή μπορεί να εντοπισθεί και να καταγραφή με ειδικό μηχάνημα παραγωγής ηχητικού παλμού, που εκπέμπει σε αγωγούς από σίδηρο η χυτοσίδηρο. Σε περίπτωση καλωδίων ισχυρού ρεύματος, η μετασχηματιστές δυσχεραίνει η ανεύρεση του ηχητικού σήματος λόγου του μαγνητικού πεδίου.Πλαστικοί αγωγοί γενικά δεν μπορούν να εντοπισθούν με την ανεύρεση του ηχητικού σήματος. Σε ιδιαίτερες μόνο περιπτώσεις θα μπορούσανε να εντοπισθούν με την μέθοδο του εντοπισμού προωθώντας στο εσωτερικό του αγωγού πομπό που στέλνει ιδιαίτερα σήματα σε συχνότητα που μπορούν να εντοπισθούν στην επιφάνεια από ειδικό δέκτη.
Αρχική \ Προϊόντα \ Εξοπλισμός εντοπισμού διαρροών ύδρευσης
ipek sekisui-spr ps-gmbh sekisuichemical splusb mta usbduesen bodenbender ims-robotics kepso leistikow-gmbh aganova vetter
Η εταιρεία ΥΔΡΟΦΙΛΗ Α.Ε. είναι πιστοποιημένη με τα συστήματα
EN ISO 9001 | EN ISO 14001 | OHSAS 18001
Τηλ.: 2310859790, 2310850067
Fax: 2310888877
facebook youtube instagram
     
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης