Μαντινείας 56, 54248 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τηλ. 2310859790
amea
logo-icon
Κοντά σας αν χρειαστεί όλο το 24ωρο

Καθαρισμός αγωγών με την τεχνολογία PIGGING (“γουρουνάκι”)Περιγραφή της μεθόδου PIGGING

Μετά τη συλλογή των δεδομένων για τον αγωγό και ανάλογα με τον βαθμό εναπόθεσης, τον βαθμό σκληρότητας και τον σχηματισμό κρούστας επιλέγονται τα κατάλληλα PIGS ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη ταχύτητα και ο χρόνος για τη βέλτιστη αποδοτικότητα. Πίσω από τα PIGS δημιουργείται πίεση για την ώθησή τους προς τα εμπρός. Για την ώθηση χρησιμοποιείται η μέση ονομαστική πίεση του αγωγού.

Ο καθαρισμός με PIGS ξεκινάει με ένα δοκιμαστικό PIG ώστε αυτό να μην κολλήσει σε κανένα σημείο του αγωγού. Στην συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία καθαρισμού με διάφορα PIGS, των οποίων η σειρά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ανάλογη με την εναπόθεση και την επίστρωση του αγωγού.

Η ελαστικότητα του υλικού κατασκευής του PIG δημιουργεί απότομες ωθήσεις και φρεναρίσματα προς τα εμπρός με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα σφυροκόπημα, το οποίο διαλύει τις εναποθέσεις.

Όλα τα PIGS έχουν πίσω κυλινδρικές επιφάνειες μικρότερες του αγωγού, με αποτέλεσμα ο αγωγός να μην στεγανοποιείται πλήρως. Έτσι ένα τμήμα του νερού περνάει μπροστά και σπρώχνει τις εναποθέσεις που έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το PIG.

Η διαδικασία καθαρισμού μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πόσες φορές θα χρειασθεί να επαναληφθεί η διαδικασία καθαρισμού, εξαρτάται από την καθαρότητα του νερού που εξέρχεται κατά την διάρκεια του καθαρισμού μπροστά από τα PIGS.

Ο αγωγός είναι πλέον καθαρός και η διαδικασία καθαρισμού δεν χρειάζεται να επαναληφτεί εάν το νερό που εξέρχεται κατά την διάρκεια του καθαρισμού μπροστά από τα PIGS είναι καθαρό.

Όλες οι επιμέρους διαδικασίες καθαρισμού καταγράφονται, η δε θέση του PIG μπορεί να εντοπισθεί με δέκτες που λαμβάνουν συγκεκριμένη συχνότητα από πομπούς που την εκπέμπουν και είναι εγκατεστημένοι στα PIGS .

Τέλος η τεχνολογία PIGGING μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία σε όλους τους κυκλικής διατομής αγωγούς ύδρευσης, αποχέτευσης, καυσίμων, κενού κ.α. από Φ50 έως Φ3000.
Αρχική \ Υπηρεσίες \ Αποφράξεις Αποχετεύσεων - Καθαρισμός Αγωγών \ Καθαρισμός αγωγών με την τεχνολογία PIGGING (“γουρουνάκι”)
ipek sekisui-spr ps-gmbh sekisuichemical splusb mta usbduesen bodenbender ims-robotics kepso leistikow-gmbh aganova vetter
Η εταιρεία ΥΔΡΟΦΙΛΗ Α.Ε. είναι πιστοποιημένη με τα συστήματα
EN ISO 9001 | EN ISO 14001 | OHSAS 18001
Τηλ.: 2310859790, 2310850067
Fax: 2310888877
facebook youtube instagram
     
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης